Geluid valt weg in de Windows omgeving

Het komt soms voor dat het geluid in Windows wegvalt. Na een herstart werkt het geluid weer.

Dit probleem kan je op de onderstaande manier oplossen. Hiervoor zijn wel admin rechten nodig. Als je de melding krijgt dat je ingelogd bent als standaard gebruik dien je contact op te nemen met je Windows beheerder.

1. Klik met de rechtermuisknop op het Windows logo en klik vervolgens op Device manger / Apparaatbeheer.

2. In Apparaatbeheer klik je op Besturing voor geluid, video en spelletjes om dit menu uit te klappen.
    Dubbelklik vervolgens op de eerste regel HD Audio Driver for Display Audio.

3. Klik vervolgens op Energiebeheer.

4. Je ziet het volgende scherm:

5. Haal bij beide opties de vinkjes weg en klik vervolgens op OK.

6. Ga vervolgens naar de tweede regel HD Audio Driver for Display Audio. en herhaal de stappen 3 , 4 en 5.

7. Herstart vervolgens de PC.