Een aantal Basispoort-tegels zijn niet zichtbaar

Wanneer je (bepaalde) tegels van leermiddelen bij (bepaalde) kinderen niet ziet kan het zijn dat deze bij betreffende leerlingen uit staat. Wat kun je doen:

• Controleer of dat het vinkje van de betreffende uitgeverij / softwarepakket aan staat binnen Basispoort. Wanneer dit vinkje aan staat is er een automatische synchronisatie tussen de softwarepakketten van verschillende uitgeverijen en Basispoort.
    • Je kan nog controleren via Basispoort of de betreffende leerling deze tegel wel in beeld krijgen in Basispoort zelf.

Wat kan je als beheerder doen:

• Log in als beheerder van Basispoort
  • Ga naar "Mijn Profiel" rechts bovenin de pagina.
  • Onderaan deze pagina staat een Leerlingen Url. Kopieer deze Url.
  • Ga vervolgens naar het kopje "Groepen"
  • Selecteer de groep waar deze software actief bij zou moeten zijn.
  • Onthoudt een pincode/wachtwoord van een leerling. Deze staat aan de rechterkant bij de naam van de leerling. Dit zijn altijd 4 cijfers.

Wat kan een leerling doen:

• Log uit bij Basispoort als beheerder. Dit doe je rechts bovenaan de pagina bij het uitlog logo (Deur met een pijltje naar rechts)
  • Plak vervolgens de leerling Url in je browser.
  • Ga naar de groep van de leerling
  • Selecteer de naam van de leerling
  • Vul de viercijferige pincode in
  • Kijk onder het kopje "lesmateriaal" of dat de tegel wel zichtbaar is in Basispoort.

Als de tegel niet zichtbaar is in Basispoort bij de leerling/leerkracht
    Indien de tegel niet zichtbaar is betekent dit dat er geen licentie gekoppeld is voor deze leerling m.b.t. de software. Dit kun je controleren als leerkracht of beheerder in de beheerdersomgeving van het betreffende software pakket. Mocht je hier niet uitkomen dan kun je hiervoor het beste contact opnemen met de uitgeverij.

Zonder dat de tegel wordt getoond in Basispoort zal de tegel namelijk ook nooit zichtbaar gaan worden in de Prowise GO omgeving.

Indien de tegel wel zichtbaar is in Basispoort
    Staat de tegel wel in het overzicht van Basispoort bij de leerling stuur dan een screenshot naar ons zodat wij verder kunnen onderzoeken waarom de tegel niet wordt getoond in Prowise GO.