EL UHD - Touch functionaliteit werkt niet meer

Hier wordt uitgelegd wat je kan doen op het moment dat touch niet meer werkt. De volgende punten kunnen worden gecontroleerd wanneer er problemen zijn met de touch-functionaliteit van het scherm.

In welke omgeving vinden de touch-problemen plaats:
- In de Windows omgeving van de interne pc-module
- Op een van de externe inputs met een externe pc
           Zorg ervoor dat de USB-touch kabel die aangesloten is en dat deze correspondeert met de aangesloten video aansluiting (HDMI,VGA,DP). Raadpleeg de handleiding, voor een compleet overzicht van de externe inputs.
- In het Prowise menu.

Windows omgeving met interne pc-module:
Controleer wanneer er touch-problemen zijn in Windows of deze problemen ook voorkomen in de Prowise menu omgeving:

- Werkt de touch niet in Windows, maar wel in het Prowise menu van het scherm, dan kan je concluderen dat het probleem veroorzaakt wordt Windows op interne pc-module.
     In het geval van een niet Prowise Windows image, is het raadzaam om de pc met het Touch probleem te voorzien van het Prowise WIndows image. In veel gevallen zal dit het probleem oplossen.
- Controleer tevens in de Windows energie instellingen of snelstarten staat ingeschakeld.
     Mocht deze uitgeschakeld zijn, dan kunnen hierdoor touch-problemen ontstaan, bij het herstarten van Windows.

Windows omgeving met externe pc:
- Werkt de touch niet in Windows, maar wel in het Prowise menu dan kan je concluderen dat het probleem veroorzaakt wordt door de externe pc.
- Controleer de USB-kabelverbinding (USB A - USB B) tussen de externe pc en de Prowise ProLine.
     Als deze kabellengte te lang is, dan kan dit problemen met detTouch genereren. Test daarom met een zo kort mogelijke USB-kabel tussen de externe pc en de Prowise ProLine.
          Werkt de touch nu wel, dan mag je concluderen dat de Prowise ProLine naar behoren werkt.
          Vervang de oude kabel door een nieuwe USB-kabel.

In het Prowise menu: Mocht de touch-functionaliteit niet werken in het Prowise menu, controleer dan de volgende punten:

- Controleer of in het Prowise menu de “ Gestures” staan ingeschakeld
     Roep Prowise menu op → settings/user menu/(both, 2 fingers, swipe up, both, Off)
     Staat deze uitgeschakeld, (Off)  dan resulteert dit in het niet kunnen oproepen van het Prowise menu. De touch functionaliteit blijft wel actief op de andere onderdelen.

- Controleer met de rode knop op de afstandsbediening of de touch is uitgeschakeld/ingeschakeld.
Als de touch is ingeschakeld maar nog steeds niet werkt, kun je de gele knop op de afstandsbediening ingedrukt houden om de touch te resetten.

Mochten bovenstaande stappen niet het gewenste resultaat opleveren, neem dan contact op met Prowise Customer Service (service@prowise.com).