VPN-verbinding

In dit artikel wordt beschreven hoe je een VPN-verbinding instelt voor een Prowise personal device, op basis van Windows 10. Een VPN-verbinding (Virtual Private Network) geeft een gebruiker een beveiligde en anonieme toegang tot een netwerk en maakt hiermee de internetverbinding veiliger. Net zoals een firewall de gegevens op je computer beschermt, beschermt een VPN je gegevens online.

Via een VPN-verbinding maak je verbinding met een privénetwerk, zoals het netwerk van een school of van een bedrijf.

Voordat je verbinding kan maken met een VPN, moet je een VPN-profiel op je systeem instellen. Dit kan op twee manieren:
- Maak zelf een VPN-profiel aan.
- Stel een werkaccount in om een VPN-profiel van je bedrijf op te halen.

Heb je nog geen VPN-profiel? Maak deze dan op de volgende manier aan:
1. Ga rechtsonder naar het Action Center van Windows.
2. Klik op Alle instellingen.
3. Ga naar Netwerk en internet.
4. Klik in de menubalk aan de linkerkant op VPN. Je krijgt dan onderstaand scherm:

5. Klik vervolgens op het plusteken naast Een VPN-verbinding toevoegen.
6. Via onderstaand scherm kun je een Windows-VPN instellen:

Ga voor meer informatie over VPN-verbindingen naar de Microsoft support site:
https://support.microsoft.com/nl-nl/help/20510/windows-10-connect-to-vpn