De datum en tijd controleren in Windows 10

Wanneer de datum en tijd die zijn ingesteld op je device met een Windows-besturingssysteem afwijken van de werkelijke datum en tijd, ervaar je mogelijk problemen bij het openen van HTTPS-websites via elke willekeurige browser. Denk dan aan websites als Prowise Presenter 10, Google, Youtube, etc.

Dit is eenvoudig op te lossen door de datum en tijd in Windows 10 juist in te stellen. In dit artikel lees je hoe je dit doet. De datum en tijd pas je als volgt aan in Windows 10:
1. Klik met de rechtermuisknop op de datum- en tijdsaanduiding. Deze vind je rechtsonder in
de taakbalk van de Windows 10-computer.

2. Klik bovenaan in het menu op ‘Datum/tijd aanpassen’.

3. Schuif bij het onderdeel ‘Tijd automatisch instellen’ de schakelaar naar links zodat deze uit staat.
4. Klik bij het onderdeel ‘De datum en tijd handmatig instellen’ op ‘Wijzigen’.

5. Stel in het venster dat verschijnt de datum en tijd juist in.
6. Klik op ‘Wijzigen’.

7. Zet de tijdzone juist.