Windows 10 opnieuw instellen vanaf het inlogscherm

Wanneer je het wachtwoord in Windows 10 niet meer weet of je wilt gewoon met een frisse installatie starten dan kan dit eenvoudig op de volgende manier.

Zorg dat de pc module aan staat(Je hoeft niet aangemeld te zijn).

Zorg dat er een toetsenbord is aangesloten.

• Houdt nu op het toetsenbord de SHIFT toets ingedrukt terwijl je kiest voor opnieuw opstarten(dit kan Rechts onderaan) nadat je op het onderstaande symbool hebt geklikt:

• Klik nu op de knop 'Aan de slag' onder het kopje 'Deze PC opnieuw instellen'.
    Kies voor 'Alles verwijderen'.
    Afhankelijk van de versie van Windows kan je de vraag krijgen 'Hoe wilt u Windows opnieuw installeren?', kies hier 'Downloaden uit de cloud'.
    Klik op Volgende.

• Windows wordt nu opnieuw ingesteld.

Kies bij onderstaande onderaan het scherm voor "In plaats daarvan deelnemen aan een Domein"

Kies een gebruikersnaam.

Volg vanaf hier de stappen op het scherm. De opties naar eigen wens kiezen. 11.png