Chromebooks voor langere tijd opbergen

Je vraagt je misschien af wat je moet doen met je Chromebooks als het schooljaar voorbij is. Hier zijn enkele praktische tips om te zorgen dat je apparaten volgend schooljaar weer goed werken.

Chromebooks voorbereiden op langdurige opslag

1. Laad de Chromebooks op tot minimaal 80%.
    Zelfs als de batterij dan tijdens de zomervakantie ontlaadt omdat de Chromebook niet op de lader is aangesloten, raakt de batterij niet helemaal leeg.
  2. Haal de batterij niet uit de Chromebook, anders ontlaadt deze sneller. Voer in plaats daarvan de volgende stappen uit:
    1. Leg het apparaat aan een oplader en zet het aan.
      Opmerking: Als het apparaat wordt opgeladen via een USB-C-aansluiting, moet de oplader worden aangesloten op een USB-C-poort aan dezelfde kant als het oplaadlampje. Je kunt dit controleren door te kijken of er een oranje oplaadlampje brandt aan dezelfde kant van de Chromebook als de oplader nadat je deze hebt aangesloten.
    2. Houd Vernieuwen  en Aan/uit  tegelijk ingedrukt.
    3. Haal de stroomkabel uit het apparaat en laat dan de knoppen los.
      Het apparaat wordt uitgeschakeld en gaat niet meer aan.
    4. Controleer of het ontkoppelen van de batterij is gelukt door de aan/uit-knop in te drukken.
      Het apparaat zou niet aan moeten gaan, ook al is de batterij wel opgeladen. De Chromebook gaat niet aan als je de aan/uit-knop indrukt of de klep opent. Het apparaat gaat pas weer aan als het weer aan de oplader wordt gelegd.

Dit is de beste manier om apparaten op te slaan. De batterij ontlaadt zo langzamer en gaat niet stuk doordat deze constant wordt opgeladen of helemaal wordt ontladen. Bovendien is de Chromebook stabiel en blijft deze uit.

Opmerking: Als de batterij van jouw model Chromebook niet kan worden ontkoppeld zoals hierboven uitgelegd, laad je de batterij op tot minstens 80%. Schakel de Chromebook vervolgens uit, haal deze van de lader en sla deze op een koele, droge plaats op.