Een Chromebook zakelijk aanmelden

Wanneer een Chromebook is uitgeschreven of vervangen vanwege bijvoorbeeld een reparatie of vervanging zal deze (opnieuw) in het Google domein moeten worden aangemeld. Hier lees je hoe je dit doet.

Hiervoor heeft de gebruiker wel de juiste rechten nodig. Wanneer er al eens iemand op de Chromebook aangemeld is geweest dien je eerst een Powerwash uit te voeren:

1. Log uit op je Chromebook of zet hem aan. Je zit nu in het inlogscherm.
  2. Houd Ctrl + Alt + Shift + r ingedrukt.
  3. Klik op 'Opnieuw starten'.
  4. Klik in het weergegeven vak op de optie 'Powerwash' en dan op 'Doorgaan'.

Daarna kun je de Chromebook op de onderstaande manier aanmelden:

1. Schakel het Chrome-apparaat in en volg de instructies op het scherm totdat je het inlogscherm ziet. Log nog niet in. Als je het inschrijfscherm ziet in plaats van het inlogscherm, ga je naar stap 4.
  2. Als je een Chromebook-tablet inschrijft, tik je op E-mail of telefoon. Tik vervolgens op 'Meer' en dan 'Overschakelen naar volledige indeling om het schermtoetsenbord te openen'.
  3. Druk op Ctrl+Alt+E.
  4. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in uit de welkomstbrief voor Google-beheerders of de gebruikersnaam en het wachtwoord van een Google-account dat rechten heeft om apparaten in te schrijven.
  5. Voer wanneer erom wordt gevraagd het item-ID en de locatie in en klik op 'Volgende'.
  6. Wanneer je het bevestigingsbericht ontvangt dat het apparaat is ingeschreven, klik je op 'Gereed'.