Een Chromebook zakelijk aanmelden

Wanneer een Chromebook is uitgeschreven of vervangen vanwege bijvoorbeeld een reparatie of vervanging zal deze (opnieuw) in het Google domein moeten worden aangemeld. Hier lees je hoe je dit doet.

Hiervoor heeft de gebruiker wel de juiste rechten nodig. Wanneer er al eens iemand op de Chromebook aangemeld is geweest dien je eerst een Powerwash uit te voeren:

1. Log uit op je Chromebook of zet hem aan. Je zit nu in het inlogscherm.
  2. Houd Ctrl + Alt + Shift + r ingedrukt.
  3. Klik op 'Opnieuw starten'.
  4. Klik in het weergegeven vak op de optie 'Powerwash' en dan op 'Doorgaan'.

Daarna kun je de Chromebook op de onderstaande manier aanmelden:

1. Schakel het Chrome-apparaat in en volg de instructies op het scherm totdat je het scherm 'Je Chromebook instellen' ziet.
  2. Kies voor 'Voor het werk' en klik op 'Volgende'.
  3. Kies voor 'Het apparaat inschrijven' en klik op 'Volgende'.
  4. Vul het e-mailadres van het inschrijf account in en klik op 'Volgende'
  5. Vul het wachtwoord in van het inschrijf account en klik op 'Volgende'.