Kan ik leerlingwachtwoorden inzien?

Leerkrachten (enkel voor gekoppelde groepen) en beheerders kunnen de wachtwoorden van leerlingen inzien/resetten/wijzigen.

Let op: weges privacyredenen kun je niet het zelf ingestelde wachtwoord van een leerling inzien. Wanneer een leerling het wachtwoord vergeten is kun je alleen een nieuwe laten aanmaken.

Leerlingwachtwoorden van alle (gekoppelde) leerlingen inzien

Volg hiervoor onderstaande stappen:
1. Log in bij de beheermodule via account.prowise.com.
2. Klik op de naam van het bestuur en vervolgens op "Leerlingenbeheer".
3. Kies bovenaan voor de knop toon wachtwoorden. Er zijn drie type wachtwoorden die nu in het overzicht getoond worden:
    a. Tijdelijke wachtwoorden
    b. Door de leerkracht ingestelde wachtwoorden.
    c. Plaatjeswachtwoorden
4. Wachtwoorden worden 1 minuut lang getoond en verdwijnen vervolgens weer uit beeld.

Zodra een leerling het wachtwoord gewijzigd heeft, is deze niet meer in te zien. Resetten/wijzigen is wel mogelijk.
In de beheermodule kunnen locatie- en pakketbeheerders ook "Groepenbeheer" gebruiken. Hier heeft de knop "Toon wachtwoorden" alleen effect op plaatjeswachtwoorden.

Leerlingwachtwoord van één leerling inzien

1. Log in bij de beheermodule via account.prowise.com.
2. Klik op de naam van het bestuur en vervolgens op "Leerlingenbeheer".
3. Selecteer de leerling.
4. Kies bovenin voor "Wijzigen".
5. Klik op "Gebruiker bewerken".
6. Er zijn drie type wachtwoorden die nu in het wachtwoordveld getoond worden:
    a. Tijdelijke wachtwoorden
    b. Door de leerkracht ingestelde wachtwoorden.
    c. Plaatjeswachtwoorden.