Hoe kan ik multifactor-authenticatie (MFA) aanzetten?

Je kan 'multifactor-authenticatie (MFA)' aanzetten voor jezelf en een pakket beheer kan MFA aanzetten voor het pakket. Om het voor het pakket aan te zetten moet MFA al ingesteld zijn op het account van de 'Pakket Beheerder'.

MFA op individueel niveau aanzetten

• Je gaat gaat naar account.prowise.com en logt in. In het menu aan de linkerkant zie je 'Mijn profiel' staan. Klik hierop en klik vervolgens op het onderste potlood in het kolom 'Beveiliging'  bij 'Authenticatie actief'.

• Je krijgt een pop-up te zien 'Set up authenticator'
  • Pak vervolgens je telefoon en open jouw gebruikte 'Authenticator app' en scan de QR code. Vul de 'Authenticator code' in en klik op OK om op te slaan. Schermafbeelding_2022-07-06_om_09.20.38.png

MFA op pakket niveau aanzetten

• Degene met de rol ‘Pakket Beheerder’ gaat naar account.prowise.com en logt in. In het menu aan de linkerkant staat de naam van jouw school of stichting. Klik hierop en ga vervolgens naar ‘Bestuursinstellingen’. Je ziet nu een overzicht van jouw groepen.

• Klik op het potlood in het kolom 'Instellingen'. Je krijgt een pop-up te zien 'Bewerk opties bestuur'. Klik op het uitklapmenu van 'Bekrachtig tweefactorauthenticatie voor:' en kies de gebruikersgroep waar je de MFA wilt aanzetten. Zodra je op ‘Opslaan’ klikt, wordt dit direct aangepast voor de hele groep