Touch werkt niet in de linkerbovenhoek

Er is een bekend probleem in Windows 11 waarbij de touch-functionaliteit in de linkerbovenhoek van het scherm niet werkt wanneer OneDrive is geïnstalleerd in een Azure-omgeving.
Instructies:
1. Controleer het probleem:
- Probeer met uw vinger de linkerbovenhoek van het scherm aan te raken en kijk of de touch-functionaliteit reageert. Als dit niet het geval is, kan het probleem worden veroorzaakt door de aanwezigheid van OneDrive.
2. Verwijder OneDrive:
- **Stap 1: Open het configuratiescherm.
- **Stap 2: Ga naar **Programma's en onderdelen.
- **Stap 3: Zoek naar Microsoft OneDrive in de lijst van geïnstalleerde programma's.
- **Stap 4: Selecteer Microsoft OneDrive en klik op Verwijderen.
- **Stap 5: Volg de instructies op het scherm om OneDrive volledig van uw systeem te verwijderen.
3. Test de touch-functionaliteit:
- Start uw computer opnieuw op na het verwijderen van OneDrive.
- Probeer opnieuw de linkerbovenhoek van het scherm aan te raken om te zien of de touch-functionaliteit nu wel werkt.
4. Probeer dit in uw kantooromgeving:
- Voer deze stappen uit op uw kantoorapparatuur om te bevestigen dat het probleem is opgelost. Als de touch-functionaliteit in de linkerbovenhoek na het verwijderen van OneDrive hersteld is, is het probleem gerelateerd aan de interactie tussen OneDrive en de Azure-omgeving.
5. Meer informatie:
- Dit probleem is ook gemeld op de Microsoft-website. Hoewel er nog geen officiële oplossing is gegeven, kunt u meer lezen over dit probleem via de volgende link: Microsoft Discussie.
Opmerking:
Zorg ervoor dat u een back-up maakt van belangrijke bestanden die in OneDrive zijn opgeslagen voordat u het programma verwijdert, om verlies van gegevens te voorkomen.

Nog een kleine update omtrent het issue:
We hebben ontdekt dat OneDrive een klein venster verbergt in de linkerbovenhoek van het scherm (zie bijgevoegde afbeelding). Dit zorgt ervoor dat knoppen in Verkenner of Paint niet reageren op touch of muis, maar het probleem treedt niet op bij gebruik van een USB-toetsenbord. Het lijkt erop dat dit een probleem is met Microsoft OneDrive.
We hebben ook ontdekt dat het updaten naar Windows 11 versie 24H2 dit probleem oplost, alleen dit is nog een preview versie van de Windows 11 update.
Deze komt pas eind Q3/begin Q4 uit.