Hoe kan ik mijn Prowise Touchscreen zelf installeren?

Het installeren van uw Prowise Touchscreen is heel eenvoudig. In een aantal duidelijke, overzichtelijke stappen leggen we u precies uit hoe dit werkt.

Zodra u het touchscreen voor de eerste keer aanzet, worden eerst automatisch de standaard apps geïnstalleerd. Dit proces kan enkele minuten duren. U hoeft hier geen actie voor te ondernemen.

Na het installeren van deze apps komt u in de installatiewizard terecht. In een aantal overzichtelijke slides vragen we u een aantal instellingen in te voeren. Let op: sla geen stappen over.

Welkom
Je kunt nu beginnen met het instellen van dit Prowise Touchscreen

Klik op Start

Lokalisatie

• Kies uw taal, bijvoorbeeld Duits
  • Kies uw land, bijvoorbeeld Duitsland
  • Stel de tijdzone correct in

Klik op ‘Volgende’

Netwerkverbinding
U kunt uw touchscreen via WiFi of een LAN-kabel met het internet verbinden. Het is belangrijk om dit direct in de installatiewizard te doen.

Wifi

• Selecteer ’Wi-Fi’. Het touchscreen zoekt naar beschikbare netwerken
  • Selecteer het netwerk van uw keuze.
  • Voer het wachtwoord voor het netwerk in. Selecteer het oog-pictogram als u de tekens van het wachtwoord wil weergeven
  • Druk op ‘Verbinden' om verbinding te maken met het draadloze netwerk

Ethernet
Verbind de netwerkkabel met de LAN IN-poort van je touchscreen. Het touchscreen detecteert automatisch het netwerk en maakt er verbinding mee zodra 'Ethernet' is geactiveerd in de installatiewizard.

Klik op ‘Volgende’

Algemene voorwaarden
Accepteer de algemene voorwaarden, dit is verplicht om verder te gaan.
Deelname aan analyses accepteren, dit is niet verplicht. Indien u deze optie accepteert, gebruiken we anoniem uw data om het product te verbeteren.

Klik op ‘Volgende’

Schermnaam

Voor een schermnaam in.

Kies bij voorkeur geen persoonlijke naam, maar koppel het scherm bijvoorbeeld aan het nummer van het lokaal.

Klik op ‘Einde’

Het touchscreen zoekt vervolgens automatisch naar updates en installeert deze indien beschikbaar.

De installatie is nu klaar!

Schakel het touchscreen uit of klik op ‘Herstart’ om daarna aan de slag te gaan.

Veel plezier met uw Prowise Touchscreen.

Na het instellen van uw Prowise Touchscreen kunt u uw scherm op afstand beheren via onze MDM-software Prowise Screen Control.Prowise Screen Control is een online beheermodule voor Prowise Touchscreens. Vanaf één centrale locatie kun je een oneindig aantal touchscreens tegelijk beheren.

• Groepeer schermen per locatie, school of groep.
  • Verander instellingen per scherm of per groep
  • Installeer apps en push updates
  • Implementeer standaard security-settings
  • Stel je eigen achtergrond (wallpaper) in per scherm of per groep
  • Aan- en uitzetten van schermen op afstand

Registreren van het Prowise Touchscreen voor Prowise Screen Control

• Klik op de drie puntjes aan de linkerkant van het scherm
  • Ga naar ‘Instellingen’ en klik in dit menu vervolgens op ‘About this device’
  • Klik op ‘Prowise Screen Control’
  • Log in met je Prowise Account (let op: alleen een IT-beheerder kan een scherm toevoegen)
  • Wanneer je succesvol bent ingelogd met je Prowise Account, krijg je de optie om het scherm te registreren voor Prowise Screen Control
  • Druk op ‘Confirm’ en het scherm is geregistreerd

De standaardconfiguraties die zijn ingesteld voor je school/bedrijf worden opgehaald en doorgevoerd nadat het scherm opnieuw is opgestart. De settings kunnen nu via admin.prowise.com centraal worden aangepast.