Secure boot inschakelen

In dit kennisartikel wordt uitgelegd hoe u secure boot inschakelt op de Prowise PC Module G4 via het bios-menu van de module.

Het beste is om eerst het BIOS te updaten:

Bios-update Gen 4 versie x18

1. Sluit een toetsenbord aan op de PC-module
  2. Zet de PC-module aan
  3. Druk tijdens het opstartproces (Prowise EYE Logo) op de Escape-toets van het toetsenbord
  4. Je komt nu in de BIOS-voorpagina
    • Screenshot_2021-11-03_at_21.19.45.png
  5. Navigeer met de pijltjestoetsen (pijl omlaag) naar Administer Secure Boot en druk op de enter-toets om het menu te openen
  6. Je komt nu in het Administer Secure Boot menu
  7. Navigeer met de pijltjestoetsen (pijltje naar beneden) naar Restore Secure Boot to Factory Setting
    • Screenshot_2021-11-03_at_21.19.54.png
  8. Druk op de Enter-toets om de optie te wijzigen in Enabled
  9. Druk nu op F10 om de wijzigingen op te slaan en druk op Enter om de wijzigingen op te slaan
    • Screenshot_2021-11-03_at_21.20.01.png
  10. Om te controleren of Secure boot is ingeschakeld, ga terug naar "“Administer Secure Boot".
  11. Controleer of de volgende status wordt getoond:mceclip0.png
  12. Als alles correct is, sluit u de PC-module af en start u deze opnieuw op.
  13. U wordt opnieuw gevraagd om een Bitlocker herstel sleutel, voer de herstel sleutel in en het BOOT opnieuw naar Windows.