Waar vind ik het schoolklas- of leerjaaroverzicht?

Hoe doen je leerlingen het vergeleken met leeftijdsgenoten? Hoeveel opgaven hebben ze gemaakt? Dit en nog veel meer informatie vind je in ons dashboard. Door met je eigen inloggegevens in te loggen bij Prowise Learn kom je vanzelf in het dashboard terecht.

Schoolklas- of leerjaaroverzicht

In het dashboard vind je onder Resultaten meer informatie over de inzet en resultaten van je leerlingen. Je kunt dit per Schoolklas (meerdere leerjaren) of per Leerjaar bekijken.

• De resultaten per Schoolklas toont een overzicht van een schoolklas met alle bijbehorende leerjaren.
  • De resultaten per Leerjaar toont de leerlingen gegroepeerd op basis van hun leerjaar.

Voor Belgische gebruikers: groep 3 in Nederland komt overeen met leerjaar 1 in België (6-7 jaar).

Tip!
Bekijk eenvoudig de resultaten per oefenprogramma van Prowise Learn door rechtsboven op de pijltjes te klikken.

Relatieve scores van je leerlingen

Onder Resultaten vind je het tabblad Relatieve score. In dit groepsoverzicht wordt per leerling en per spel de relatieve score getoond. De relatieve scores zijn percentielscores en gaan van 0% tot en met 100%.
Deze relatieve score is een vergelijking van de score van de individuele speler met de vergelijkingsgroep. De vergelijkingsgroep zijn alle kinderen in hetzelfde leerjaar die ook in deze periode oefenen met dit spel van Prowise Learn. In de legenda lees je hoe jouw leerlingen het doen ten opzichte van deze referentiegroep. Klik hier als je meer wilt weten over de vergelijking met de vergelijkingsgroep.

Vergelijkingsgroep Aanpassen

Het is ook mogelijk om je leerling(en) te vergelijken met een hoger of lager leerjaar. In het Tabblad Relatieve score kun je boven de tabel met de scores het menu Verander vergelijkingsgroep vinden. Standaard wordt vergeleken met alle kinderen van dezelfde leeftijdscategorie (leerjaar). Wil je dit aanpassen? Dat zet je hem één of meer leerjaren hoger of lager. SBO scholen hebben de mogelijkheid hun leerlingen met elke gewenste vergelijkingsgroep te vergelijken.

In de tabel is er nu een extra kolom toegevoegd waar de vergelijkingsgroep wordt aangegeven. Bovendien verschijnt boven de tabel een waarschuwing dat je leerlingen niet worden vergeleken met kinderen van dezelfde leeftijd.