Ik krijg geen beeld in het klassenmanagement bij leerlingen die online zijn

Om devices van ingelogde leerlingen in te kunnen zien en beheren, moet vooraf eenmalig toestemming zijn gegeven door ouders van minderjarige leerlingen. Zodra toestemming is verkregen, dient dit aangevinkt te worden in de beheermodule. Het device van de leerling kan pas worden ingezien en beheerd worden wanneer de leerling opnieuw heeft ingelogd en de leerkracht zijn of haar scherm heeft ververst.

De toestemming is aangevinkt, maar ik zie de devices nog steeds niet?

1. Werken alle leerlingen op een Chromebook? Ga verder met 3. Werken ze op een ander device (iPad of windows)? Ga verder met 2.
  2. Het klopt in dat geval dat klassenmanagement van GO niet werkt. Op dit moment heeft GO een koppeling met Google en niet met Windows.
  3. Is de gastsessie geactiveerd? Als een leerling een gastsessie heeft geopend op de Chromebook, dan valt deze leerling buiten het beheer en is hij/zij niet te zien in klassenmanagement.
  4. Is de leerling ingelogd? Alleen leerlingen die online zijn worden zichtbaar in de leeromgeving.
  5. Staat de laatste Chrome OS-versie op de Chromebook?
    - Lees hier hoe je het besturingssysteem van je Chromebook updatet.
  6. Heeft de leerling de juiste versie van de Prowise GO Chrome-extensie?
    - Wanneer je rechtsboven in de Chromebrowser naast de adresbalk het Prowise GO-logo ziet, heeft de leerling de juiste versie.