Wachtwoord vergeten

Wanneer je je wachtwoord als leerkracht/beheerder vergeten bent, kun je op twee manieren je wachtwoord resetten:

Optie 1 - wachtwoord-vergeten-mail

Klik op de inlogpagina van go.prowise.com op "Vergeten". Hierna krijg je de vraag om je e-mailadres in te vullen. Er wordt nu een link naar je e-mailadres gestuurd waarmee je je wachtwoord kunt resetten.

De wachtwoord-vergeten-mail kan ook door een beheerder verzonden worden. Hiervoor dient de beheerder onderstaande stappen te doorlopen:
1. Log in binnen de beheermodule via account.prowise.com.
2. Klik op de naam van het bestuur en vervolgens op Medewerkersbeheer.
3. Selecteer de medewerker.
4. Kies bovenin voor Wijzigen.
5. Klik op Wachtwoord resetten.

Je ontvangt nu een wachtwoord-vergeten-mail en kan via deze e-mail zelf een nieuw wachtwoord instellen.

Optie 2 - tijdelijk wachtwoord

Heb je het wachtwoord nodig om de e-mail op te kunnen halen? Gebruik dan het tijdelijke wachtwoord voor de eerste inlog. Hierna kies je een nieuw en veilig wachtwoord.

Volg onderstaande stappen voor een tijdelijk medewerker wachtwoord:
1. Log bij de beheermodule in via account.prowise.com.
2. Klik op de naam van het bestuur en vervolgens op Medewerkersbeheer.
3. Selecteer de medewerker.
4. Kies bovenin voor Wijzigen.
5. Klik op ‘Wachtwoord resetten’.
6. Dubbelklik op de Medewerker.
7. Onder Tijdelijk wachtwoord staat de code die de medewerker kan gebruiken om in te loggen.

Wanneer een leerling het wachtwoord is vergeten, kan een beheerder dit wachtwoord inzien en eventueel terugzetten. Wanneer een leerling het eigen wachtwoord heeft gewijzigd, dan is dit wachtwoord i.v.m. privacy niet te zien. Wil je het wachtwoord bekijken of aanpassen, volg hiervoor onderstaande stappen:
1. Log in bij de beheermodule via account.prowise.com.
2. Klik op de naam van het bestuur en vervolgens op Leerlingenbeheer.
3. Selecteer de leerling.
4. Kies bovenin voor Wijzigen.
5. Klik op Gebruiker bewerken.
6. Wijzig het wachtwoord naar een tijdelijk wachtwoord.

Laat de leerling zo snel mogelijk na de wijziging inloggen met het tijdelijke wachtwoord. Na het inloggen kiest de leerling een nieuw en veilig wachtwoord. Voor het instellen en resetten van plaatjeswachtwoorden wordt momenteel geen gebruikgemaakt van tijdelijke wachtwoorden. Kies in het Leerlingenbeheer twee plaatjes voor de leerling en geef deze door
aan de leerling.