Welke settings zijn per scherm, groep of ‘standaard’ instelbaar?

Onder ‘Algemene instellingen’ vind je algemene instellingen die instelbaar zijn.

• Maximaal volume: hiermee limiteer je het maximale volume op een touchscreen. Het geluid kan dan door een gebruiker niet harder worden gezet dan het opgegeven maximum.
  • Gefixeerd audio volume: hiermee stel je een gefixeerd audio volume in. De gebruiker kan dan niet zelf het geluid harder of zachter zetten.
  • Helderheid: hiermee stel je de helderheid van het touchscreen standaard in. De gebruiker kan dan niet zelf de helderheid aanpassen.
  • Contrast: hiermee stel je de contrastratio van het touchscreen standaard in. De gebruiker kan dan niet zelf het contrast aanpassen.

Systeemupdates
Onder ‘Systeemupdates’ kun je instellen of het touchscreens automatisch updates zoekt en installeert bij afsluiten.

• Controleer & installeer updates bij afsluiten: als deze instelling geactiveerd is, zoekt en installeert het scherm automatisch nieuwe updates als het scherm wordt afgesloten. De gebruiker hoeft dan zelf geen updates op het touchscreen te installeren.

Beveiligingsinstellingen
Onder ‘Beveiligingsinstellingen’ vind je instellingen die te maken hebben met het nog veiliger gebruiken van de touchscreens.

• Beveiligingscode: hiermee beveilig je het instellingenmenu op het touchscreen met een pincode. De gebruiker heeft dan deze pincode nodig om het menu te openen.
  • Central USB opslag: hiermee kun je de mogelijkheid om data op te slaan en te openen van een USB-stick in Prowise Central aan- en uitzetten.
  • Interne microfoons: hiermee kun je de interne microfoons van het touchscreen uitschakelen. De gebruiker kan hier dan geen gebruik van maken op het touchscreens.
  • Wis gebruikersdata apps bij opstarten: hiermee worden alle opgeslagen gebruiksdata na het opstarten verwijderd, denk aan app-gegevens zoals de browser historie  en ProNote-files.

Thema
Onder ‘Thema’ kun je een standaard achtergrondafbeelding voor Prowise Central instellen.

• Kies achtergrond: hiermee kun je een standaard achtergrondafbeelding voor Prowise Central op het touchscreen instellen. De gebruiker kan deze dan zelf niet aanpassen. Je hebt keuze uit achtergronden die Prowise voor je heeft klaargezet of kunt een eigen afbeelding gebruiken.

Connectiviteitsinstellingen
Onder ‘Connectiviteitsinstellingen’ kun je NFC- en DESfire-instellingen beheren.

• NFC: hiermee kun je NFC in- en uitschakelen voor touchscreens. Staat NFC uitgeschakeld, dan kunnen gebruikers er geen gebruik van maken.
  • DESfire: Met deze instellingen kun je NFC-kaarten met het DesFire Security Protocol gebruiken.

Screencasting
Onder ‘Screencasting’ kun je alle screencastprotocollen beheren en instellen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat leerlingen vanaf hun device geen verbinding kunnen maken met het touchscreen. Zo houdt de leerkracht altijd de controle.

• Reflect: hiermee kun je Reflect in- en uitschakelen op het touchscreen.
    • Lees hier meer over Prowise Reflect
  • AirPlay: hiermee kun je AirPlay  in- en uitschakelen op het touchscreen.
  • Chromecast: hiermee kun je Chromecast in- en uitschakelen op het touchscreen.
  • Miracast: hiermee kun je Miracast in- en uitschakelen op het touchscreen.
  • Reflect pincode: hiermee kun je de pincode die nodig is om verbinding te maken via Prowise Reflect in- en uitschakelen. Is de pincode uitgeschakeld, dan hoeven gebruikers geen pincode in te voeren om hun scherm te delen vanaf een device op het grote touchscreen.
  • AirPlay-pincode: hiermee kun je de pincode die nodig is om verbinding te maken via AirPlay in- en uitschakelen. Is de pincode uitgeschakeld, dan hoeven gebruikers geen pincode in te voeren om hun scherm te delen vanaf een device op het grote touchscreen.

Central apps
Onder ‘Central apps’ kun je aangeven welke apps er op de touchscreens geïnstalleerd moeten staan. Er is keuze uit alle applicaties uit de Prowise Appstore.

• Stel geforceerde apps in: hiermee kunt u instellen welke apps er standaard op het touchscreen geïnstalleerd moeten staan.Als er geforceerde apps aan staan, kunnen gebruikers zelfs geen applicaties meer installeren via de app store op het scherm.

ProNote
Onder ‘ProNote’ kun je ProNote-instellingen beheren. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat gebruikers niet zonder toestemming ProNote-content kunnen creëren, exporteren en delen. Je houdt dus altijd de controle over data. Klik op ‘Edit’ om de gegevens te bewerken.

• ProNote ingeschakeld: zet ProNote aan of uit. Staat ProNote uit, dan kan de gebruiker ProNote niet openen.
  • ProNote opslaan: zet de mogelijkheid om een bestand op te slaan aan of uit
  • ProNote exporteren: zet de mogelijkheid om een bestand te exporteren  aan of uit
  • ProNote delen: zet de mogelijkheid om een bestand te delen aan of uit
  • ProNote bij het opstarten: staat deze optie ingeschakeld, dan start het touchscreen automatisch op in ProNote en niet in de Prowise Central Home View

Stroombeheer
Onder ‘Stroombeheer’ kun je instellen wanneer touchscreens moeten worden ingeschakeld of uitgeschakeld. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat schermen onnodig ‘s nachts aanstaan.

• Geplande inschakeling: hiermee kun je instellen wanneer het scherm automatisch aan moet gaan.
  • Geplande uitschakeling: hiermee kun je instellen wanneer het scherm automatisch uit moet gaan.