Hoe verander ik het leerjaar van mijn leerlingen in Learn?

Wanneer jullie school gebruikmaakt van Prowise GO kan het ooit voorkomen dat er een foutief leerjaar in Prowise Learn komt te staan.

Voor Nederlandse scholen heeft dit vaak te maken met combinatiegroepen vanuit het leerling administratie systeem (LAS), denk hier aan 3/4/5 of iets dergelijks. Doordat het een combinatiegroep is, is het in dit geval niet mogelijk om op te halen wat het leerlingniveau is.

Voor Belgische scholen kan dit eraan liggen dat dit van te voren niet is ingesteld. Doordat er in België geen systeem bestaat waaruit er automatisch leerlingen geïmporteerd worden, worden de leerlingen via CSV of manueel ingevoerd.

Om het Schooljaar en/of de primaire klas aan te passen in GO en/of Learn neem je de volgende stappen:

Als leerkracht:

• Je gaat naar account.prowise.com
  • Je klikt op "Leerlingbeheer"
  • Je zoekt de betreffende leerling(en)
  • Dubbelklik op de betreffende leerling
  • Vervolgens vul je de lege velden "Schooljaar" en "Primaire klas"

• Wanneer je alles hebt ingevuld klik je op "Opslaan"

Als ICT-er:

Als ICT-er van de school heb je meer mogelijkheden om het "Schooljaar" en "Primaire klas".

Je kunt het individueel aanpassen, zoals hierboven beschreven is, maar je kunt het ook in bulk aanpassen.

• Je gaat naar account.prowise.com
  • Je klikt op "Groepenbeheer"
  • Je zoekt de betreffende groep
  • Je maakt een selectie van leerlingen in het rechterkolom
  • Klik op "Wijzigen"
  • Hier maak je de keuze voor "Schooljaar" of Primaire klas"

• Vervolgens vul je de lege velden "Schooljaar" en "Primaire klas"
  • Wanneer je alles hebt ingevuld klik je op "Opslaan"

Alle gegevens worden met de volgende synchronisatie meegenomen, dit is in de meeste gevallen middernacht, en zullen de gegevens de volgende dag in Prowise Learn aangepast zijn.