Hoe zet ik een leerdoel klaar in Prowise GO?

Via Prowise GO kun je op meerdere manieren een spel of leerdoel delen met je leerlingen.

Maak een tegel in het dashboard

Selecteer bovenin de toolbar “Bekijken als” en kies voor “Groep” waar je iets wilt toevoegen (alleen van toepassing wanneer je aan meerdere groepen gekoppeld bent).

Klik vanuit het Groepsoverzicht op “+ Toevoegen”

Er verschijnt nu aan de rechterkant een menu.  In dit menu selecteer je Prowise Learn - Rekentuin of Prowise Learn - Taalzee als bibliotheek. Vervolgens kun je zoeken naar alle leerdoelen van Rekentuin of Taalzee. Voeg de tegels toe aan je dashboard door op de gewenste link en ‘toevoegen’ te klikken. Het is ook mogelijk om meerdere linkjes tegelijk toe te voegen.

Scherm­afbeelding 2024-07-15 om 15.15.00.png

Wanneer meerdere leerkrachten aan één groep gekoppeld zijn, kunnen zij allemaal de tegels van die groep aanpassen.

Via flexibele groepen

Soms wil je een leerdoel niet met de hele klas delen, maar met slechts een aantal leerlingen. Dit kan in Prowise GO door een flexibele groep aan te maken. Klik vanuit flexibele groepen op “+ Toevoegen”

Geef de groep een naam (bijvoorbeeld: "Reken Plus" voor de sterke rekenaars) en selecteer minimaal twee leerlingen om deel uit te maken van deze groep. De groep vervalt automatisch aan het einde van het schooljaar tenzij je een andere datum opgeeft.

Selecteer bovenin de toolbar “Bekijken als” en kies voor “Felxibele groep” waar je iets wilt toevoegen.

Scherm­afbeelding 2024-07-15 om 15.43.56.png

Nu kun je voor de flexibele groep ook aparte leerdoelen klaarzetten vanuit de Prowise Learn - Rekentuin of Prowise Learn - Taalzee bibliotheek.

Via het klassenmanagement

Via de functie klassenmanagement kun je linkjes delen met (een aantal) leerlingen. Alle leerlingen die online zijn kunnen de link ontvangen. Selecteer de leerlingen met wie jij een link wil delen, of klik op selecteer alles. Klik vervolgens op het teken van weblink sturen. Plak nu de weblink van een leerdoel of een spel die je hebt gekopieerd uit Prowise Learn en geef er eventueel een beschrijving bij. De leerlingen krijgen nu de link op hun scherm te zien.