Welke rechten en rollen zijn er beschikbaar in Prowise Screen Control?

Rechten en rollen Korte omschrijving
Administrator als Admin kun je alle settings binnen Prowise Screen Control instellen en beheren
Manager zelfde toegang als Administrator, op een aantal veiligheidssettings na. Ook apparaten en groepen kunnen niet worden gewijzigd.
Lezer als Lezer kun je alleen bekijken en niets aanpassen

Machtigingsniveaus
Rollen kunnen op verschillende niveaus worden toegekend, waardoor de gebruiker in wezen admin/manager/lezer wordt van een specifieke entiteit (de hele organisatie is een van deze entiteiten). De entiteiten waaraan rollen kunnen worden toegekend zijn:

• Organisatie: Als een gebruiker rechten krijgt voor de hele organisatie, krijgt de gebruiker toegang tot alle groepen en apparaten in de organisatie en tot de standaardinstellingen van de organisatie.
  • Groep: Als aan een gebruiker rechten worden verleend voor een specifieke groep, krijgt de gebruiker toegang tot de instellingen van de groep zelf en tot alle apparaten in de groep. Apparaten die op een later tijdstip aan de groep worden toegevoegd, hebben ook toegang.
  • Device: Als aan een gebruiker een recht wordt gegeven voor een specifiek apparaat, krijgt de gebruiker toegang tot de instellingen van het apparaat zelf. De gebruiker kan de groep waarin het apparaat zich bevindt niet wijzigen, alleen de instellingen.

Meerdere rechten voor één gebruiker
Rechten zijn additief, wat betekent dat een gebruiker bijvoorbeeld toegang kan krijgen tot een hele groep en tegelijkertijd tot een individueel apparaat. Als die gebruiker de lijst van alle apparaten laadt, zal deze zowel de apparaten in de groep als het individuele apparaat bevatten.

Een gebruiker kan ook verschillende rollen hebben voor verschillende entiteiten. Zo kan het zijn dat een gebruiker "Viewer" is voor de hele organisatie, maar tegelijkertijd "Admin" is voor een specifieke groep van apparaten. Die gebruiker ziet dan alle apparaten in de organisatie, maar kan de instellingen van een apparaat alleen wijzigen als dat apparaat deel uitmaakt van de groep waarvan de gebruiker "Admin" is.

Beveiligingsinstellingen
Zoals hierboven beschreven, is er een verschil tussen de "Administrator" en "Manager" rollen. In het bijzonder kan een "Manager" niet veranderen wat wij weergeven als een beveiligingsinstelling. Dit is de lijst van de huidige beveiligingsinstellingen binnen Screen Control:

• Beveiligde modus en pincode
  • Centrale USB opslag
  • Interne microfoons
  • DESfire (NFC)

Organisatie admin
Er zijn extra rechten die alleen worden toegekend als de gebruiker "Admin" is voor de hele organisatie of een pakketbeheerder* binnen ons gebruikersbeheer. Dus bijvoorbeeld een gebruiker met "Admin" rechten voor een groep kan geen rechten uitdelen aan andere gebruikers voor apparaten in die groep. Organisatie-admins zijn de enige gebruikers die dat kunnen:

• Managerrechten
  • Schermen verwijderen
  • Aanmaken/verwijderen van groepen
  • Touchscreens toevoegen  aan of verwijderen uit een groep