Werkt Minecraft op een Chromebook?

Werkt Minecraft ook op een Chromebook? Jazeker!

Wij kunnen jou hierbij helpen door de app klaar te zetten in de Google Workspace-omgeving. Dit kun je via de gebruikelijke manier aanvragen.

Er zitten een aantal voorwaarden verbonden aan het gebruik van de app, onderstaand hebben we de belangrijkste voor je opgesomd:

• Je moet een licentie hebben voor Minecraft: Education Edition voor elke gebruiker die de app wilt gebruiken. Bekijk de supportwebsite van Minecraft: Education Edition voor meer informatie.
  • Apps worden geïnstalleerd voor gebruikers op basis van de OU waar ze bijhoren.
  • Gebruik Minecraft: Education Edition niet op apparaten die zijn geconfigureerd om alle lokale gebruikersgegevens, instellingen en statussen te wissen elke keer dat een gebruiker uitlogt. Deze instelling wordt standaard gebruikt bij Chromebooks die Prowise GO gebruiken.
  • We raden je aan de Minecraft Education: Edition-app te gebruiken op Chromebooks die ten minste de volgende specificaties hebben:
    • De Minecraft: Education Edition-app werkt op alle Chromebooks waar Android-apps op worden ondersteund.
    • Minimaal 4 GB RAM

• Harde schijf: er moet minimaal 500 MB beschikbaar zijn per gebruiker op het apparaat (1 GB is sterk aanbevolen).
    • Chrome-versie 83 of hoger

Let op: Minecraft: Education Edition gebruikt veel CPU. We raden je daarom aan andere apps af te sluiten wanneer je Minecraft: Education Edition gebruikt.

Meer informatie hierover vind je op de helppagina van Google, deze kun je hier vinden.