Hoe maak ik Prowise Learn klaar voor het nieuwe schooljaar?

Een nieuw schooljaar betekent ook een nieuwe klassenindeling. Heb je al een koppeling met Basispoort? Dan staat alles vanzelf klaar voor het nieuwe schooljaar. Zo niet, dan kun je Prowise Learn handmatig klaarmaken voor het nieuwe schooljaar.

• Log in met je inloggegevens bij Prowise Learn.
  • Zodra je bent ingelogd klik op Beheer > Gebruikers.
  • Klik nu onderaan het scherm op Verander de groep voor alle spelers en kies voor +1.
  • Doublerende leerlingen pas je handmatig aan door achter de naam van de leerling op Bewerken te klikken.
  • Klik vervolgens op Beheer > Schoolklassen.
  • De oude groep 8 is nu leerjaar 9 geworden. Verwijder deze groep met de actie Verwijderen.
  • Komt er een klas bij? Klik dan onderaan op Nieuwe Schoolklas.
  • Klik vervolgens op Docenten Toewijzen achter de klassen waar de leerkrachten van zijn veranderd.
  • Selecteer de nieuwe leerkracht en klik op Klas in. Selecteer de oude leerkracht en klik op Klas uit.
  • Nieuwe leerlingen moeten weer handmatig worden ingevoerd.
  • Klik opnieuw op Beheer > Schoolklassen en klik op de naam van de schoolklas om deze te bekijken. Hier kun je nagaan of de juiste leerkrachten en leerlingen in de klas zitten.

Nu heb je met succes onze programma’s klaargemaakt voor het nieuwe schooljaar. We wensen jou en je leerlingen weer veel plezier met Learn!