Hoe koppel ik Basispoort aan Prowise Learn?

Gebruik een koppeling met Basispoort om alle leerlingen en leerkrachten in één keer in te voeren in Prowise Learn. De gegevens vanuit Basispoort worden dan één op één overgenomen in Prowise Learn. Zo zijn de gegevens altijd automatisch up-to-date en hoef je geen aanpassingen handmatig door te voeren. Daarnaast hebben leerlingen, leerkrachten en beheerders direct toegang tot Prowise Learn via Basispoort.

Indien je Learn niet met alle leerlingen gebruikt kun je ook eenvoudig met Basispoort koppelen. Vervolgens geef je binnen Learn eenvoudig aan welke leerlingen een licentie krijgen toegewezen.

Basispoort koppeling realiseren

Koppel eenvoudig met Basispoort door de volgende stappen te doorlopen. Wanneer de koppeling is geactiveerd, is het niet meer mogelijk om handmatig wijzigingen door te voeren of de koppeling ongedaan te maken. Daar staat tegenover dat het enorm veel tijd scheelt en je geen wijzigingen handmatig hoeft door te voeren.

Om de koppeling te realiseren dien je zowel in Basispoort ingelogd te zijn als ICT Coördinator en als beheerder in Prowise Learn.

• Geef bij Basispoort onder het kopje Uitgeverijen met een vinkje bij Prowise Learn aan dat je Basispoort met Prowise Learn wenst te koppelen.
  • Log vervolgens in bij Prowise Learn met je beheerder-inloggegevens.
  • Zodra je bent ingelogd, klik je in de Beheerdersomgeving bovenaan op Beheer > Gebruikers toevoegen.
  • Klik op Gebruikers importeren vanuit Basispoort en bevestig dat je jouw school wilt koppelen.
  • Je krijgt nu de melding dat de synchronisatie wordt uitgevoerd, waarna je de melding krijgt dat de koppeling is gelukt.
  • Klik op Beheer > Gebruikers, je ziet hier de namen van de leerlingen en leerkrachten.
  • Om kinderen toegang te geven tot Prowise Learn log je in als beheerder bij Prowise Learn en klik je op Beheer > Licenties koppelen. Plaats een vinkje achter de naam van je leerlingen om ze toegang te geven tot Learn (Rekentuin, Taalzee en Words&Birds). Vanaf dat moment kunnen ze met Prowise Learn aan de slag.
  • Let op: als er op een later moment nieuwe leerlingen bijkomen moeten deze handmatig nog gekoppeld worden aan Learn via Beheer > Licenties koppelen.

Iedere nacht wordt de koppeling met Basispoort up-to-date gemaakt, zo zijn de gegevens van je school altijd actueel.

Let op! Een reeds actieve school die al leerlingen heeft ingevoerd (handmatig of via Edex) kan zelf handmatig een basispoort koppeling in gang zetten. Je doet dit via Beheer -> gebruikers toevoegen en dan kiezen voor Gebruikers importeren via Basispoort.