Wat is er nodig om te kunnen werken met de ProWrite-pen?

Hier wordt beschreven hoe je met de ProWrite-pen kan werken.

De ProWrite pen

De pen-tray is een veilige opbergplek voor de ProWrite-pen. Ook wordt de ProWrite-pen hierin opgeladen, zelfs als de Prowise ProLine in de standby modus staat.
De ProWrite-pen heeft een LED-indicator (B), hieraan kun je de status aflezen. Bevindt de ProWrite pen zich in de pen-tray dan kan de LED-indicator op drie manieren communiceren:

• rood-groen knipperen: De batterij van de ProWrite-pen wordt opgeladen.
  • rood opgelicht: De batterij van de ProWrite-pen is volledig opgeladen.
  • geen indicatie of groen (gedimd) licht: Het ProLine touchscreen is niet aangesloten op de netspanning of de hoofdschakelaar is uitgeschakeld. Is dit niet het geval, controleer dan of de ProWrite-pen contact heeft met de metalen oplaadpunten. Verwijder eventueel de ProWrite-pen uit de pen-tray en controleer of er niets in de pen-tray aanwezig is dat de ProWrite-pen blokkeert. Plaats de ProWrite-pen terug in de pen-tray en controleer of de LED-indicator nu wel licht geeft.

Bevindt de ProWrite-pen zich niet in de pen-tray dan kan de indicator op meerdere manieren communiceren:
  • Groen (gedimd) opgelicht: De connectie tussen de ProWrite-pen en het ProLine touchscreen is optimaal.
  • Groen knipperen: De connectie tussen de ProWrite-pen en het ProLine touchscreen is niet optimaal. Hoe vaker de LED-indicator knippert, hoe zwakker het signaal is.
  • Geen indicatie: De ProWrite-pen is gedeactiveerd of de batterij is leeg. Dit is eenvoudig te controleren: wanneer er geen indicatie te zien is, houd je de gum (A) ingedrukt en controleer je de LED-indicator (B). Wanneer deze rood (gedimd) oplicht, is de pen gedeactiveerd. Zo niet, dan is de batterij van de ProWrite pen leeg en dient deze opgeladen te worden.

Tip: Wanneer de ProWrite-pen volledig is opgeladen, kan deze ca. 32 uur gebruikt worden. Dit is dit afhankelijk van het veelvuldig gebruik.

Activeren van de ProWrite-pen
    De batterij van de ProWrite-pen is opgeladen bij ontvangst. Je hoeft de pen alleen nog maar de activeren:
    1. Houd de bovenste knop (A) ingedrukt.
    2. Druk tegelijkertijd met de bovenste knop, in de juiste volgorde, de volgende knoppen in: down-knop (v), up-knop (^), down-knop (v) en als laatste nogmaals de  up-knop (^).
    3. De LED indicator (B) wordt groen als het activeren van de pen geslaagd is
    (zo niet: herhaal bovenstaande stappen).

Deactiveren van de ProWrite-pen
    Om de batterij van de ProWrite-pen opgeladen te houden tijdens een langere tijd dat de pen niet gebruikt wordt, bijvoorbeeld gedurende de zomervakantie, dien je de volgens de volgende stappen te deactiveren:
    1. Houd de bovenste knop (A) ingedrukt.
    2. Druk tegelijkertijd met de bovenste knop, in juiste volgorde, de volgende knoppen in: up-knop (^), down-knop (v), up-knop (^) en als laatste nogmaals de  down-knop (v).
    3. De LED-indicator (B) wordt rood als het deactiveren van de pen geslaagd is (zo niet: herhaal bovenstaande stappen).

Koppelen van de ProWrite-pen
    Voor jouw gemak worden onze ProWrite pennen en ProLine touchscreens reeds gekoppeld geleverd.
    Tip: Werkt de ProWrite niet op het ProLine touchscreen? Koppel dan de pen opnieuw aan het touchscreen.
    Je kunt de ProWrite-pen maar aan één ProLine touchscreen tegelijkertijd koppelen.

De ProWrite pen koppelen aan het ProLine touchscreen:
    1. Houd de bovenste- (A) en de up-knop (^) tegelijkertijd in voor 2 seconden.
    2. De LED-indicator (B) zal nu snel knipperen.
    3. Houd de pen in de buurt van de ProWrite antenne.
    4. Wanneer de LED-indicator (B) drie keer langzaam knippert, dan is het koppelen geslaagd.
    De ProWrite-pen wordt ontkoppeld, zodra je deze aan een ander Pro Line touchscreen koppelt.

Waarschuwing! Leg geen geleidende voorwerpen over de metalen contactpunten in de pen-tray, hierdoor kan kortsluiting ontstaan waardoor het laadstation beschadigd of defect kan raken.