Hoe kan ik thuis aan de slag met Prowise GO?

De omgeving van Prowise GO is ook thuis te gebruiken. In dit artikel leggen we je kort uit hoe je dat doet:

Inloggen met een Chromebook van school

Zodra je de Chromebook thuis openklapt, zie je direct een venster in beeld waar je de wifi kunt instellen. Kies hier het thuisnetwerk waarmee je verbinding wilt maken en vul het bijbehorende wachtwoord in. Mocht je deze gegevens niet weten, vraag je ouders of zij jou hiermee kunnen helpen.

Zodra de wifi juist is ingesteld, log je in. Vul hier het e-mailadres in dat je van school hebt ontvangen. Klik op ‘Volgende’ en vul het bijbehorende wachtwoord in.

Je bent nu thuis ingelogd in Prowise GO! Het portaal ziet er thuis iets anders uit dan op school, maar het werkt hetzelfde.

Inloggen met een ander device

Open op je eigen device Google Chrome.

Heb je nog geen Google Chrome op jouw device? ? Hier lees je hoe je Chrome downloadt en installeert.

Log in binnen Google Chrome. Dit doe je als volgt:

1. Klik rechtsboven op het accountsymbool Schermafbeelding_2021-06-29_om_11.29.44.png
  2. Klik op ‘Synchronisatie inschakelen’ → ‘inschakelen’
  3. Log in met jouw G suite e-mailadres en wachtwoord. Dit kun je bij de leerkracht opvragen.
  4. Klik op ‘Gegevens koppelen’ → ‘inschakelen’
  5. Klik op het huisje of ga naar go.prowise.com

Ben je al ingelogd in Google Chrome met een ander account? Volg dan onderstaande stappen:

1. Klik rechtsboven op de accountfoto
  2. Klik op ‘Mensen beheren’
  3. Klik op ‘Persoon toevoegen’
  4. Log in met jouw e-mailadres en wachtwoord. Dit kun je bij de leerkracht opvragen.
  5. Klik op ‘Gegevens koppelen’ → ‘inschakelen’
  6. Klik op het huisje of ga naar go.prowise.com

Let op: je blijft ingelogd op jouw Google-account totdat je weer uitlogt. Zorg er daarom voor, wanneer meerdere personen binnen een Chrome browser werken, dat je uitlogt wanneer je het device afsluit.

Wanneer je succesvol bent ingelogd, zie je naast de adresbalk nu het icoon van Prowise GO.
Klik hierop om naar het Prowise GO-portaal te gaan.Schermafbeelding_2021-06-29_om_11.31.33.png

Wachtwoordplaatjes

Alleen voor de groepen die gebruik maken van de inlogmethode gebruiker en wachtwoordplaatjes zal er wat moeten worden aangepast.
In deze handleiding lees je hoe je de wachtwoordplaatjes voor Prowise GO kunt uitschakelen. Zo kunnen kinderen uit de onderbouw ook thuis inloggen. We vermelden ook hoe je de wachtwoorden met de ouders kunt delen.

Download pdf handleiding inlogmethode aanpassen

Videotrainingen

Daarnaast hebben we nog de volgende Videotrainingen: