Laatste Chrome OS versie installeren op je Chromebook

Mocht je Chromebook problemen hebben die ontstaan zijn nadat je Chromebook een tijd niet heeft aangestaan door bijv. vakantie, kan het zijn dat de laatste versie van Chrome OS nog niet geïnstalleerd is.

Nadat je Chromebook is opgestart, dien je eerst te zorgen voor een internet verbinding. Zodra je internet toegang hebt kun je Chrome OS gaan updaten:

1. Klik rechtsonderin op het WiFi symbool, zodat het daarbij behorende menu opent.
  2. Klik vervolgens boven in het menu op het Instellingen symbool.
  3. Zodra het Instellingen menu opent, zie je aan de linkerkant (halverwege de pagina) het menu “Over Chrome OS” staan. Selecteer dit door op deze tekst te klikken.
  4. Vervolgens zie je de Chrome OS versie staan die momenteel geïnstalleerd is met daarnaast de optie “Controleren op updates”. Klik daarop om te zorgen dat je Chromebook gebruik maakt van de laatste versie.