Serienummer PC module achterhalen

Het serienummer van een PC module achterhalen is mogelijk door deze uit het scherm te halen. Achterop de module zit een sticker met het serienummer (S/N).

De PC module zit in de zijkant van het scherm en is bevestigd door middel van twee zilveren veer schroeven.

Deze kan je met de hand of schroevendraaier los draaien. De module is eruit te halen door deze via de twee schroeven uit het scherm te trekken.

Enkele voorbeelden van hoe de serienummers eruit kunnen zien voor de OPS modules.

Indien er nog gebruik gemaakt word van een ouder model scherm dan komen de handelingen grotendeels overeen voor het achterhalen van het serienummer. De oudere PC module modellen kunnen ondere andere beginnen met MT01, MT06, MT10 en MT21.

Een kleine uitzondering is de MT21, deze heeft geen schroeven maar twee kleine handvatten met een oranje "release" knop.

Alternatief is het ook mogelijk in de meeste gevallen het serienummer te achterhalen via de Windows omgeving. Hiervoor kan een commando opgegeven worden in het opdrachtprompt. Het kan voorkomen dat deze optie afgeschermd is voor een gebruiker.

1. Open CMD via het Windows start menu.

2. Typ in het volgende commando om het SN te krijgen: wmic bios get serialnumber