Hoe kan ik Prowise Learn thuis inzetten?

We gaan zitten momenteel in een uitzonderlijke tijd. Via dit kennisitem leggen we je uit hoe je kind thuis met Rekentuin, Taalzee en Words&Birds aan de slag gaat. Waarom? Learn is leuk, leerzaam en 100% adaptief. Zo volgt je kind vanzelf haar eigen oefenroute en ervaart hij of zij altijd succes. Een mooie manier dus om je kind(eren) thuis te laten oefenen met educatieve content.

1. Abonnement via school of thuis

Heeft je kind al toegang tot Learn via school? Ga verder naar stap 2. Het kan zijn dat je school nog toegang voor je kind organiseert via de kosteloze proefmaand van Learn. Vraag dit na bij de leerkracht.

Als ouder raden we je aan om bij de leerkracht na te gaan of er plannen zijn om met Learn te gaan werken. Indien dit niet het geval is dan kun je als familie ook een proefmaand aanmaken (4 weken gratis). Of je kunt Learn bestellen voor €50,- per jaar waarmee je standaard voor vijf kinderen toegang hebt. Het is mogelijk de licenties die je niet nodig hebt aan buurtkinderen of nichtjes en neefjes te geven.

2. Thuis inloggen

• Ga naar: https://learn.prowise.com/
  • Nadat je kind is ingelogd kan hij of zij kiezen tussen Rekentuin voor rekenen, Taalzee voor taal (beiden vanaf 4 jaar) en Words&Bids voor Engels (vanaf ongeveer 7 jaar). Het is voortdurend mogelijk te switchen tussen deze programma’s door rechtsboven in de spelomgeving op de twee pijltjes te klikken.
  • Weet je kind de inloggegevens niet meer? Vraag dit bij een schoolabonnement na bij de leerkracht. Bij een familie abonnement kun je de gegevens terugvinden door zelf in te loggen via https://login.oefenweb.nl/login en te gaan naar: Beheer > Wachtwoorden spelers. Hier kun je het eventueel ook aanpassen.

3. Stel een doel en volg het aantal gemaakte opgaven

1. Geef aan welke spellen je wilt dat je kind speelt. Of hoeveel spellen of opgaven je kind per oefenmoment kan maken. 100 opgaven staat gelijk aan zo’n 20 oefen minuten. Hierbij enkele voorbeelden:
        1. In de ochtend maak je 80 Rekentuin opgaven en eventueel nog 40
          Words&Birds opgaven.
        2. In de middag maak je 80 Taalzee opgaven.
        3. Kies vijf spellen welke je wilt spelen en speel elk spel tweemaal (10 opgaven
          per speelsessie)
        4. Speel de gieters, parels en eieren weg. Dit zijn de adviesspellen
  2. Bepaal welke spellen je kinderen spelen met de spelinstelling, je stelt dit apart in voor Rekentuin, Taalzee en Words&Birds.
  3. De resultaten (relatieve score) van de kinderen vind je bij Resultaten.
  4. Lees in deze instructie tips over hoe de resultaten kunt lezen.
  5. Bekijk ook eens de leerdoelenrapportage onder Resultaten > Leerdoelen.

4. Wijs je kind op de groeikaart en de droom- en nachtmerrieopgaven

Waarschijnlijk heeft je kind al ontdekt dat het de virtuele muntjes kan inruilen voor mooie prijzen. Ze verdienen de muntjes omdat ze oefenen, zo worden ze beloond voor hun inzet.

Ook is er een groeikaart. Deze is te vinden door rechts in de spelomgeving op het grafiekje te klikken. In de groeikaart ziet je kind direct hoeveel opgaven er vandaag en deze week zijn gemaakt per oefenprogramma. Heel handig dus als je een doel hebt gesteld.

Wanneer ze achter een spel klikken op het plusje verschijnen de droom- en nachtmerrieopgaven. Hier ziet je kind wat ze per spel goed maken, maar ook waar ze nog moeite mee hebben.