Hoe zet ik direct spellen voor spelers klaar?

Als een speler inlogt in Rekentuin komt hij in zijn persoonlijke tuin. Deze tuin wordt gevuld met drie typen spellen: adviesspellen, superspellen en een nieuw spel.

Superspellen zijn spellen, die de leerkracht klaarzet voor zijn leerlingen. Dit kunnen bijvoorbeeld spellen zijn die goed aansluiten bij de lessen of spellen waar een leerkracht extra aandacht wil besteden.

Je kunt superspellen voor een klas of kind kiezen in de spelinstellingen in de beheerdersomgeving van Learn. Ga hiervoor naar Beheer > Spelinstelling en kies dan voor Handmatig. In de handmatige spelinstelling zijn er per spel drie mogelijkheden:

• Super: Deze spellen staan direct in de persoonlijke omgeving. Er kunnen maximaal drie superspellen geselecteerd worden.
  • Aan: Deze spellen zijn speelbaar via de thematische tuinen én kunnen door het systeem geselecteerd worden voor adviesspellen in de persoonlijke omgeving.
  • Uit: Deze spellen zijn wel zichtbaar, maar niet speelbaar.

Een superspel staat meteen in de persoonlijke omgeving van een speler of klas en blijft hier staan totdat je deze instelling weer aanpast. Denk er dus aan om dit met regelmaat te vervangen, als je niet wilt dat kinderen altijd dezelfde superspellen hebben.

Wanneer je superspellen selecteert, gaat de spelinstelling naar ‘handmatig’ en verdwijnt de afhankelijkheid tussen spellen.