Hoe werkt de werkbalk in ProNote?

Met de werkbalk heb je in ProNote alle whiteboard-functionaliteiten bij de hand.

Schrijfgereedschap

In ProNote heb je de keuze uit een penfunctie en markeerstift-functie. Om de kleur te wijzigen, moet je eerst kiezen tussen de pen of de markeerstift. Dit doe je door op de een van beide knoppen in de werkbalk te klikken. Aan de linkerkant van de werkbalk kun je vervolgens de kleuren instellen voor de dikke punt en dunne punt. Met de twee Prowise-pennen is het mogelijk om standaard met beide zijden te schrijven in twee verschillende lijndiktes. Tevens is het mogelijk om deze lijndiktes van beide penpunten naar wens in te stellen.

De volgende elementen zijn instelbaar

• Keuze uit 10 hoofdkleuren
  • Deze 10 kleuren kun je customizen door de schuifbalk te gebruiken
  • Keuze uit 4 lijndikte

Selectiefunctie

Gebruik de selectiefunctie om gemaakte objecten te verplaatsen, van kleur te veranderen, te dupliceren of te verwijderen. Je kunt objecten selecteren door erop te klikken of door middel van de lasso-functie een selectie maken.

Gumfunctie:

Je kunt kiezen uit drie verschillende gumopties.

• Wis met de hand of pen de gewenste delen uit op het canvas.
  • Gebruik het lasso om een selectie uit te gummen
  • Wis het volledige canvas.

Minitools:

Gebruik deze functie om verschillende minitools aan je bestand toe te voegen. Je hebt keuze uit de volgende minitools.

• Notitie
  • Geodriehoek
  • Liniaal
  • Gradenboog
  • Stopwatch

Je kunt zoveel minitools toevoegen als je zelf wil. De tools zijn met meerdere personen tegelijk inzetbaar. Ook kun je tegelijk schrijven en een minitool gebruiken.

Schrijffunctie:

Kies deze functie om vrij te schrijven of te tekenen.

Lijnenfunctie:

Met deze tool is het mogelijk om diverse lijntypes te selecteren en te gebruiken. Klik op de lijntool om te kiezen uit de volgende lijntypes.

Vormenfunctie:

Met de vormentool kun je ronde, driehoekige en rechthoekige vormen naar eigen grootte op het canvas plaatsen en verplaatsen.

Annoteerfunctie:

Druk op de annotatie-knop in ProNote om annotaties te maken over de geselecteerde invoerbron. Je kunt bijvoorbeeld aantekeningen maken over websites, documenten of applicaties. Op deze manier kun je over elke invoerbron snel en eenvoudig aantekeningen toevoegen.

• Klik op de annotatieknop om terug te gaan naar ProNote zonder een screenshot toe te voegen
  • Klik op de fotocamera-knop om een screenshot toe te voegen aan ProNote
  • Klik op op de rechterknop om ProNote in te klappen en het scherm gewoon te gebruiken. Door de knop in het midden van het scherm kun je de annotatiemodus altijd weer oproepen.

Werkbalk verplaatsen:

Verander de positie van de werkbalk door de werkbalkknop vast te houden en te slepen naar een willekeurige plaats op het canvas.