Welke configuraties zijn er instelbaar in Prowise Screen Control?

Onderstaande instellingen zijn per ‘Package’, ‘Group’ of ‘Device’ instelbaar.

Device-config

In het Device config-veld kun je de volgende gegevens aanpassen. Klik op ‘Edit’ om de gegevens te bewerken.

• Device name
  • Pincode: hiermee worden de volgende elementen voor alle Prowise Touchscreens met een pincode beveiligd.
  • Geavanceerde menu
  • Het toevoegen en verwijderen van widgets
  • Het toevoegen of verwijderen van apps
  • Automatic system updates: door deze optie aan te vinken worden beschikbare updates op alle Prowise Touchscreens automatisch geïnstalleerd. Elke keer als het scherm wordt afgesloten, wordt er automatisch gezocht naar beschikbare update. Als er een update beschikbaar is, wordt deze direct geïnstalleerd.
  • Enforce apps: hiermee kun je aangeven welke apps er op alle Prowise Touchscreens binnen de groep geïnstalleerd moeten staan. Er is keuze uit alle applicaties uit de Prowise Appstore.
  • Wipe cached/user data on boot: verwijder alle opgeslagen gebruiksdata na het opstarten. Denk aan app-gegevens en ProNote-files.

Klik als je klaar bent met wijzigen op ‘Save’ om op de instellingen op te slaan. De instellingen worden op alle Prowise Touchscreens uitgevoerd nadat ze opnieuw zijn opgestart. Het Prowise Touchscreen haalt de instellingen namelijk bij de opstart op.

NFC

In het NFC-veld kun je de NFC-instellingen aanpassen. Met deze instellingen kun je NFC-kaarten met het DesFire Security Protocol veilig gebruiken. Let op: als je deze via Screen Control instelt, kun je ze op het Touchscreen zelf niet meer aanpassen. Klik op 'Edit' om de gegevens te bewerken.

• NFC: zet NFC aan en uit

Klik als je klaar bent met wijzigen op ‘Save’ om op de instellingen op te slaan. De instellingen worden op alle Prowise Touchscreens uitgevoerd nadat ze opnieuw zijn opgestart. Het Prowise Touchscreen haalt de instellingen namelijk bij de opstart op.

Screencastprotocollen

In het Streaming-veld kunt u alle screencastprotocollen beheren en instellen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat leerlingen vanaf hun device geen verbinding kunnen maken met het touchscreen. Zo houdt de leerkracht altijd de controle. Let op: als je deze via Screen Control instelt, kun je ze op het Touchscreen zelf niet meer aanpassen. Klik op ‘Edit’ om de gegevens te bewerken.

• AirPlay: zet AirPlay aan of uit
  • Reflect: zet Reflect aan of uit
  • Chromecast: zet Chromecast aan of uit
  • Miracast: zet Miracast aan of uit
  • AirPlay pincode: zet de AirPlay-pincode aan of uit
  • Reflect pincode: Zet de Reflect-pincode aan en uit

Klik als je klaar bent met wijzigen op ‘Save’ om op de instellingen op te slaan. De instellingen worden op alle Prowise Touchscreens uitgevoerd nadat ze opnieuw zijn opgestart. Het Prowise Touchscreen haalt de instellingen namelijk bij de opstart op.

ProNote

In het ProNote-veld kun je ProNote-instellingen beheren. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat gebruikers niet zonder toestemming ProNote-content kunnen creëren, exporteren en delen. Je houdt dus altijd de controle over data. Klik op ‘Edit’ om de gegevens te bewerken.

• ProNote: zet ProNote aan of uit
  • Save and Export: zet de mogelijkheid om een bestand op te slaan en te exporteren aan of uit
  • Sharing: Zet de mogelijkheid om een bestand te delen aan of uit
  • USB mass storage: Zet de mogelijkheid om een bestand op een USB-stick op te slaan of te openen aan of uit

Klik als je klaar bent met wijzigen op ‘Save’ om op de instellingen op te slaan. De instellingen worden op alle Prowise Touchscreens uitgevoerd nadat ze opnieuw zijn opgestart. Het Prowise Touchscreen haalt de instellingen namelijk bij de opstart op.

Audio & Video

In het Audio & Video-veld kun je audio- en video-instellingen aanpassen. Let op: als je deze via Screen Control instelt, kun je ze op het Touchscreen zelf niet meer aanpassen. Klik op ‘Edit’ om de gegevens te bewerken.

• Audio volume: stel het audiovolume in
  • Display brightness: wijzig de schermhelderheid
  • Display contrast: wijzig het schermcontrast

Klik als je klaar bent met wijzigen op ‘Save’ om op de instellingen op te slaan. De instellingen worden op alle Prowise Touchscreens uitgevoerd nadat ze opnieuw zijn opgestart. Het Prowise Touchscreen haalt de instellingen namelijk bij de opstart op.

Wallpapers

Ook de achtergrondafbeeldingen (in Prowise Central) zijn eenvoudig beheerbaar met Screen Control. Kies bijvoorbeeld dezelfde achtergrond voor alle schermen binnen de school.  Klik op ‘Edit’ om de gegevens te bewerken.

Klik als je klaar bent met wijzigen op ‘Save’ om op de instellingen op te slaan. De instellingen worden op alle Prowise Touchscreens uitgevoerd nadat ze opnieuw zijn opgestart. Het Prowise Touchscreen haalt de instellingen namelijk bij de opstart op.