Hoe stel ik beschikbaarheid van de spellen in?

Log in met je eigen inloggegevens en ga naar Beheer > Spelinstelling.

Ben je leerkracht of ouder? Dan kun je voor jouw klas en spelers de spelinstelling aanpassen. Beheerders hebben ook de mogelijkheid de instelling voor de hele school aan te passen. Een klassen-instelling kan dit vervolgens weer overschrijven.

In het overzicht zie je welke spelinstelling er is gekozen per klas en of er binnen de klas ook nog spelers zijn met een gepersonaliseerde spelinstelling.

Klik vervolgens achter de relevante klas op Beheren. Vervolgens klik je achter de naam van de schoolklas op Bewerken.

• Nu kun je kiezen uit drie instellingen. Wanneer je op Standaard of Beginner klikt, zie je in de tabel eronder welke spellen speelbaar zijn in de thematische omgevingen en geselecteerd kunnen worden voor de adviesspellen (Aan) of welke niet speelbaar zijn (Uit).
  • Indien je zelf wilt bepalen welke spellen ze oefenen, en als je superspellen wilt klaarzetten, klik je op Handmatig
    • In de tabel kun je voor elk spel kiezen uit drie opties: Super, Aan en Uit. Vink voor elk spel het juiste rondje aan en zo zet je het geheel naar je hand.
  • Klik op Opslaan als je de gewenste instelling hebt bepaald. In het overzicht zie je nu de nieuwe instelling staan voor de gehele klas. Indien er verder niets wordt aangepast krijgen alle spelers van de klas automatisch deze instelling.

Je kunt alleen de omgeving aanpassen van het programma waarbij je bent ingelogd. Indien je de omgeving van het andere programma (ook) wilt wijzigen, klik je in de beheerdersomgeving rechtsboven op de kleine vierkantjes en selecteer je het programma. Je bekijkt nu de Spelinstellingen van het andere programma voor je kind(eren).

Spelinstelling van een speler wijzigen

Log in met je eigen inloggegevens en ga naar Beheer > Spelinstelling. Klik vervolgens achter de juiste groep op beheren en vervolgens achter de naam van de speler op Bewerken.

• Nu kun je kiezen uit drie instellingen. Wanneer je op Standaard of Beginner klikt, zie je in de tabel ernaast welke spellen speelbaar zijn in de thematische omgevingen en geselecteerd kunnen worden voor de adviesspellen (Aan) of welke niet speelbaar zijn (Uit).
  • Indien je zelf wilt bepalen welke spellen ze oefenen, klik je op Handmatig. In de tabel kun je voor elk spel kiezen uit drie opties: Super, Aan en Uit. Vink voor elk spel het juiste rondje aan en zo zet je het geheel naar je hand. Hierboven leggen we uit wat de drie opties inhouden.
  • Klik op Opslaan als je de gewenste instelling hebt bepaald. In het schooloverzicht zie je nu onder de kolom Spelinstelling dat er één speler in de schoolklas een Handmatige instelling heeft gekregen.

Spelinstellingen van de school wijzigen (alleen voor beheerders)

Indien je als beheerder de instelling van de school wilt wijzigen dan log je in met je eigen inloggegevens en ga je naar Beheer > Spelinstelling. klik achter de naam van de school op bewerken.

• Nu kun je kiezen uit drie instellingen. Wanneer je op Standaard of Beginner klikt, zie je in de tabel ernaast welke spellen speelbaar zijn in de thematische omgevingen en geselecteerd kunnen worden voor de adviesspellen (Aan) of welke niet speelbaar zijn (Uit).
  • Indien je zelf wilt bepalen welke spellen ze oefenen, klik je op Handmatig. In de tabel kun je voor elk spel kiezen uit drie opties: Super, Aan en Uit. Vink voor elk spel het juiste rondje aan en zo zet je het geheel naar je hand. Hierboven leggen we uit wat de drie opties inhouden.
  • Klik op Opslaan als je de gewenste instelling hebt bepaald. In het schooloverzicht zie je nu de nieuwe instelling staan voor de gehele school. Indien er verder niets wordt aangepast krijgen alle spelers van de school automatisch deze instelling.