Wat zijn algemene leerkrachttips voor Prowise Learn?

Wist je dat:

• Prowise Learn geen instaptoets of het inschalen van leerlingen vereist? Je hoeft dus zelf niets in te stellen, je leerlingen oefenen volledig automatisch op hun eigen niveau.
  • De Prowise Learn-scores je eenvoudig vertellen of een leerling gemiddeld eind groep 3,5 of 8 niveau beheerst?
  • Prowise Learn nu ook koppelt met leerdoelen?
  • Rekentuin en Taalzee al vanaf vier jaar ingezet kunnen worden?
  • Rekentuin een koppeling heeft met de instructiefilmpjes 'Laat eens zien' van Cédicu?
  • Je klas ook een groepsprijs heeft waarbij ze met de hele klas een prijs bij elkaar sparen?
  • Prowise Learn automatisch adviesspellen voor je leerlingen klaarzet zodat ze altijd de belangrijkste spellen oefenen.
  • Je ook superspellen kunt toevoegen aan de persoonlijke spelomgeving van je leerling, waardoor ze heel gericht de spellen oefenen die jij belangrijk vindt.

Prowise Learn effectief gebruiken in vier stappen:

1. Stel een doel van 100 opgaven per oefenprogramma. Hoe vaker een kind adaptief oefent, hoe beter. Onze richtlijn is om te streven naar minimaal 100 opgaven per week, verdeeld over twee oefensessies. Dit zijn zo’n 25 oefenminuten.
  2. Bied je leerlingen een vast oefenmoment om het doel te behalen. Op de weektaak, een vaste dag in de week of deels op school en deels thuis.
  3. Bekijk de inzet en prestaties van je leerlingen in het beheerdersomgeving.
      1. Log hier in
      2. De inloggegevens van je leerlingen vind je in het beheerdersomgeving onder Beheer > Wachtwoorden spelers
      3. Lees in onze instructie meer informatie over hoe je het beheerdersomgeving gebruikt.
  4. Kies welke domeinen je leerlingen oefenen. Met de spelinstelling bepaal je of er spellen zijn die ze niet hoeven te spelen of spellen die ze juist wel moeten spelen; de superspellen.
      1. Probeer de spellen zelf uit door in het beheerdersomgeving op de button rechtsboven met ‘spelomgeving’ te klikken.
      2. Voor meer gebruikerstip klik dan hier.
      3. Superspellen zet je klaar in de spelinstelling in het beheerdersomgeving.