Hoe voer ik mijn leerlingen handmatig in?

Handmatig spelers invoeren

Wil je handmatig spelers invoeren? Volg dan deze stappen:

• Log in met je inloggegevens bij Prowise Learn.
  • Zodra je bent ingelogd klik je bovenaan in de Beheerdersomgeving op Beheer > Gebruikers Toevoegen.
  • Klik nu op Handmatig Gebruikers Toevoegen.
  • Klik vervolgens op het tabblad Speler.

• Vul alle velden in. Let op: Gebruik geen leestekens, dat geeft problemen met inloggen.
    • Bijvoorbeeld: Vul Leon i.p.v. Léon in.
    • Bijvoorbeeld: Vul d Amie i.p.v. d’Amie in.
  • Je kunt bij Speler toewijzen een speler koppelen of ontkoppelen aan een licentie.
  • Klik op Opslaan.
  • De inloggegevens van spelers vind je bij Beheer > Wachtwoorden Spelers.

Handmatig leerkrachten invoeren

Wil je handmatig leerkrachten invoeren? Volg dan deze stappen:

• Log in met je inloggegevens bij Prowise Learn.
  • Zodra je bent ingelogd klik je bovenaan in de Beheerdersomgeving op Beheer > Gebruikers Toevoegen.
  • Klik nu op Handmatig Gebruikers Toevoegen.
  • Klik vervolgens op het tabblad Docent.

• Vul alle velden in en klik op Opslaan.
  • Je collega’s krijgen een mail waarmee ze hun inloggegevens kunnen aanmaken. In de mail staat tevens een link naar de inlogpagina.
  • Je bepaalt zelf het aantal leerkrachten dat je invoert. Dit staat los van het aantal licenties dat er is besteld. Licenties gelden alleen voor leerlingen.

Handmatig schoolklassen aanmaken

Wil je handmatig schoolklassen aanmaken? Volg dan deze stappen:

• Log in met je inloggegevens bij Prowise Learn.
  • Zodra je bent ingelogd klik je bovenaan in de Beheerdersomgeving op Beheer > Schoolklassen.
  • Klik nu linksonder op Nieuwe schoolklas*.
  • Geef de schoolklas een korte naam, waarvan jij, en je collega’s begrijpen welke klas daarmee wordt bedoeld. Bijvoorbeeld: groep 4/5 a of klas 1W.
  • Klik op de bijbehorende leerkracht om deze toe te wijzen aan de schoolklas. Je kan meerdere leerkrachten selecteren door de CTRL-toets ingedrukt te houden terwijl je de leerkrachten individueel aanklikt.
  • Klik op Opslaan.
  • Als Remedial Teaching praktijk kun je het beste één schoolklas aanmaken waar je al je cliënten aan koppelt.

Gebruikers kopiëren vanuit een CSV- of Excel-bestand

Het is ook mogelijk leerlingen per groep of klas in te voeren in Prowise Learn.

• Open een CSV-bestand (bijvoorbeeld Excel) waarin alle leerlingen staan.
  • Log in met je inloggegevens bij Prowise Learn.
  • Zodra je bent ingelogd klik je bovenaan in de Beheerdersomgeving op Beheer > Gebruikers Toevoegen.
  • Klik nu op Gebruikers importeren via CSV-bestand.

• Geef in het bovenste deel van het scherm aan op welke manier je de leerlingen wilt invoeren.
  • Kopieer daarna de juiste gegevens uit je CSV-bestand en plak deze in de juiste kolom onderaan het scherm in de Beheerdersomgeving. Vul alle kolommen in en zorg ervoor dat de kolommen een gelijk aantal rijen hebben.
  • Klik op Opslaan.
  • De inloggegevens van de spelers vind je bij Beheer > Wachtwoorden Spelers.

Let op: Alle gegevens van een leerling dienen op dezelfde regel te staan. Gegevens op een volgende regel worden door het systeem gezien als aparte leerlingen. Controleer dus per kolom of er geen spatie of enter staat na de laatste naam.

Gebruikers aan schoolklassen koppelen

Wil je leerlingen en leerkrachten koppelen aan schoolklassen? Volg dan deze stappen:

• Log in met je inloggegevens bij Prowise Learn.
  • Zodra je bent ingelogd klik je bovenaan in de Beheerdersomgeving op Beheer > Schoolklassen.

• Klik vervolgens op Spelers Toewijzen of Docenten Toewijzen.
  • Selecteer de leerling/leerkracht en klik op Klas in.

• Heb je een leerling/leerkracht aan de verkeerde klas toegewezen? Selecteer de leerling/leerkracht en klik op Klas uit.
  • Klik op Opslaan.

Tip 1: Als je de CTRL-toets ingedrukt houdt terwijl je leerlingen aanklikt, kun je meerdere leerlingen tegelijkertijd selecteren.

Tip 2: Als je de SHIFT-toets ingedrukt houdt, en twee leerlingen aanklikt, selecteer je ook alle leerlingen die tussen de twee leerlingen staan.