Hoe gebruik ik de schermafbeelding-knop in Prowise Presenter?

In dit kennisbank item leggen we uit hoe je gebruik kunt maken van de huidige schermafbeelding-knop. Het gaat hierbij om de zogenoemde annotatie-functionaliteit. Hiermee kon je schrijven over je scherm bij bijvoorbeeld methodesoftware of andere bestanden, deze functionaliteit zit wel in de desktop-app van Prowise Presenter, maar niet in de webversie. Door middel van de schermafbeelding-knop en leggen wij je graag uit hoe je deze kunt gebruiken.

Deze functionaliteit vereist de Google Chrome browser, deze kun je hier downloaden.

Open Presenter door naar presenter.prowise.com te gaan.

• Wanneer deze geladen is, zie je links onderaan het scherm een knop met een fototoestel. Klik hierop.
  • Ga akkoord met de gevraagde rechten (het toestaan van de schermopname).
  • Selecteer één van je beeldschermen (indien je meer dan één monitor hebt aangesloten), een openstaand programma of een Chrome-tabblad.
  • Klik op 'Delen', de schermafbeelding zal automatisch in je presentatie geplakt worden.
  • Wanneer je voor een ander Chrome-tabblad hebt gekozen, springt de browser automatisch naar dat tabblad. Klik weer op het Presenter tabblad om terug te keren naar je presentatie.

Het kan zijn dat je slechts een deel van de schermafbeelding nodig hebt, deze kun je daarom eenvoudig bijsnijden. Dit doe je als volgt:

• Activeer in de werkbalk op de bewerkmodus.
  • Klik op de schermafbeelding.
  • Klik boven de afbeelding op de bewerkknop en vervolgens op 'Afbeelding bijsnijden'.

De screenshot-knop is een functionaliteit die op dit moment een deel van de annotatie functie vervangt. Ons streven is echter om de gehele annotate functie gelijkwaardig als in Presenter 9 in Presenter 10 te implementeren.