Touch-functionaliteit werk niet meer.

Hier wordt beschreven wat je moet doen indien je geen touch-functionaliteit meer hebt. De volgende punten kunnen worden gecontroleerd wanneer er problemen zijn met de touch-functionaliteit van het scherm.

In welke omgeving vinden de touch-problemen plaats:
- In de Windows-omgeving van de interne pc-module
- Op een van de externe inputs met een externe pc
       Zorg ervoor dat de USB-touch kabel die aangesloten is en dat deze correspondeert met de aangesloten video-aansluiting (HDMI,VGA,DP). Raadpleeg de handleiding, voor een compleet overzicht van de externe inputs.
- In de Prowise Central omgeving.

Windows omgeving met interne pc-module:
Controleer wanneer er touch-problemen zijn in Windows, of deze problemen ook voorkomen in de Prowise Central omgeving:
- Werkt de touch niet in Windows, maar wel in Prowise Central dan kan je concluderen dat het probleem veroorzaakt wordt door de Interne pc-module.
      In het geval van een niet Prowise Windows image, is het raadzaam om de pc met het touch-probleem te voorzien van het Prowise WIndows image. In veel gevallen zal dit het probleem oplossen.
- Tevens controleer in de Windows energie instellingen of snelstarten staat ingeschakeld.
      Mocht deze uitgeschakeld zijn, dan kunnen hierdoor touch-problemen ontstaan, bij het herstarten van Windows.

Windows omgeving met externe pc:
- Werkt de Touch niet in Windows, maar wel in Prowise Central dan kan je concluderen dat het probleem veroorzaakt wordt door de externe pc.
- Controleer de USB kabelverbinding (USB A - USB B) tussen de externe pc en de Prowise ProLine+.
          Als deze kabel lengte te lang is, dan kan dit problemen met de Touch genereren. Test daarom met een zo kort mogelijke USB kabel tussen de externe pc en de Prowise ProLine+.
               - Werkt de touch nu wel, dan mag je concluderen dat de Prowise ProLine+ naar behoren werkt.
                       Vervang de oude kabel door een nieuwe USB kabel.

In de Prowise Central omgeving:
Mocht de touch-functionaliteit niet werken in de Prowise Central omgeving, controleer dan de volgende punten:

- Controleer of Menu Gesture staat ingeschakeld
          Staat deze uitgeschakeld, dan resulteert dit in het niet kunnen oproepen van het Prowise Central menu, de overige touch-functionaliteiten werken in dit geval nog wel naar behoren.

- Controleer of de touch niet is uitgeschakeld in het verborgen menu.
Dit menu open je door op de afstandsbediening de volgende toetsen achter elkaar in te drukken:
Menu (knop boven de blauwe knop) + 1 + 1 + 4 + 7
De regel 'Touch' zou op 'enabled' moeten staan.

Indien deze op 'disabled' staat, kan je het als volgt aanpassen:

• In dit menu kan je dan met de pijltjes toetsen omlaag de regel 'Touch' selecteren. Druk dan op de OK knop.
  • Druk nu op het pijltje naar links of rechts totdat 'enabled' geselecteerd staat.
  • Ga terug en sluit het menu met de terugknop (Knop onder de blauwe knop).