Chromecast activeren Samsung telefoon

Samsung-telefoons hebben een verborgen functie waarmee gebruikers het scherm kunnen casten naar Chromecasts. Normaliter is het met Smart View enkel mogelijk om de telefoon te casten via Miracast-apparaten, zoals Samsung-tv's. Om ook naar Chromecast-apparaten te kunnen casten, moeten gebruikers enkele stappen ondernemen.

Wat er moet gebeuren is echter afhankelijk van welke versie van Smart View op de telefoon staat.

* Ga naar het Smart View-menu door de Smart View optie ingedrukt te houden

* Druk dan op de drie puntjes en tik op Instellingen

* Tik op “Over Smart View”

* Hier zie je de geïnstalleerde versie van de Smart View app

Op in ieder geval devices met een versie die rond 8.2.20.19 zitten kan de originele handeling uitgevoerd worden. Voor devices waar in ieder geval de versie rond 8.2.22.24 of nieuwer zit moet er wat anders gebeuren.

Als een telefoon meerdere jaren oud is en dus ook een stuk verder achterloopt in versies dan zijn hier geen garanties voor te geven dat je de opties kan vinden/aanpassen. Dit zit echt aan de kant van Samsung en hebben wij van Prowise geen invloed op.

Voor versies rond 8.2.20.19:

* In het “Over Smart View” scherm tik tien keer op het deel van het scherm waarop 'Smart View' staat om een verborgen optie menu te openen.

* Indien er een wachtwoord gevraagd wordt, voer dan #00rtsp00 in

* Zet de Google Cast-toggle om

* Nu zouden Chromecast-, Android TV- en Google TV-apparaten zichtbaar moeten zijn in het Smart View-menu om mee te verbinden.

Voor versies vanaf 8.2.22.24:

* Men heeft aangegeven dat voor de nieuwe versies de oude handeling niet meer zou werken.

* Het zou nog wel mogelijk moeten zijn om bij dezelfde soort instellingen te geraken maar hier zit en stuk meer achter dan alleen een schuifje aanzetten. Hiervoor moet een third party app geïnstalleerd worden waarna je verschillende handelingen moet uitvoeren om bij de instelling te komen.

* Via onderstaande link vind je een post waar beschreven word (in de 2e helft) hoe dit uit te voeren is.

* Dit is volledig op eigen risico en word geen support aan verleent

https://twitter.com/MishaalRahman/status/1742657858498417060?lang=de

Er zijn berichten dat Samsung Chromecast officieel gaat ondersteunen in de toekomst dus het is verder afwachten op een update hierover vanuit de kant van Samsung.